We hebben je wensen goed ontvangen!

Dankjewel voor je invullen. We gaan jullie wensen doornemen en nemen binnen 5 werkdagen contact met je op. Jouw werk zit er voor nu op. Je kunt alvast dromen over de activiteit.

Hopelijk tot snel!

12 maart 2021

Mountainbiken zonder ervaring!

Mountainbiken zonder ervaring!
Het afgelopen jaar is mountainbike zeer populairder geworden. Er komen steeds meer mountainbike trails in Nederland voor verschillende niveaus. En sinds de Corona uitbraak wordt het op deze trails steeds iets drukker. Voornamelijk de mountainbike trails in de buurt van de randstad zijn erg populair. Mountainbike is een sport die je buiten doet en alleen kunt beoefenen. Zelfs tijdens de strengste lockdown is het mogelijk een mountainbike trail te rijden.

 

 

Een mountainbiker die keihard een smal bospad af komt blazen. Je zult het vast wel eens op Instagram of Facebook gezien hebben. Spectaculaire beelden. Maar is deze outdoor sport enkel voor wielerfanaten? Of is het ook het proberen waard wanneer je nog nooit op een mountainbike hebt gezeten? Mountainbike is een leuke intensieve sport voor alle leeftijden. Wanneer je kunt fietsen kun je ook mountainbike. Daarbij is er een groot verschil in het type trail. Zo heb je zeer technische trails met veel hoogteverschil maar ook toegankelijk MTB trails. Het is zaak om een leuke route te vinden die bij je niveau past. 

 


Wat heb je nodig? 

 

Wanneer je gaat mountainbike heb je een aantal dingen nodig. Als eerste natuurlijk een goede mountainbike fiets. Deze kun je via de onderstaande link huren bij G2 mountainbike. Daarnaast is het verstandig om met helm te fietsen en voldoende water mee te nemen. Een kleine snack of wat fruit is ook prettig om mee te nemen. Het is ook prettig om een fietsbroek te dragen tijdens het mountainbike. Deze kun je voor een klein bedrag kopen op bijvoorbeeld Decatlon of de Perry Sport. 

Huur hier een mountainbike

 

Kies een leuke route uit

 

Het is belangrijk om een MTB route te vinden die bij je niveau past. Het schrikt af als de route te technisch is. Ga je voor het eerst mountainbike? Dan is bijvoorbeeld de route op de Veluwe erg leuk. Deze route neemt je mee over smalle bospaden en over de uitgestrekte Ermelose hei. De MTB trail van Ermelo (aangegeven met blauwe MTB pijltjes) heeft een aantal sportieve elementen met kombochten en afdalingen. Het voorbeeld van deze route is dat er voldoende afwisseling is en dat je niet 9 kilometer land aan het klimmen bent. De route is 23 kilometer lang en brengt je langs een aantal leuke bos restaurants. Hier kun je stoppen voor een kopje soep of een bakje koffie.

Lees hier meer over MTB route in Ermelo

 


 

De Schaapskooi

 

Halverwege de MTB route van Ermelo kom je langs de Schaapskooi. Hier is een toilet en kun je stoppen voor een broodje of een kopje koffie. Met een beetje geluk tref je tijdens het fietsen de herder die zijn schapen laat grazen op de heide van Ermelo.

Meer informatie over De Schaapskooi

 

Mountainbike strippenkaart

 

Ben je benieuwd of mountainbike iets voor jouw is? En heb je geen zin om direct zelf een mountainbike aan te schaffen? Kom langs in Ermelo en huur een mountainbike. Of kies voor een strippenkaart. Je kunt dan voordelig 6 keer een mountainbike huren.

Huur hier een mountainbike