We hebben je wensen goed ontvangen!

Dankjewel voor je invullen. We gaan jullie wensen doornemen en nemen binnen 5 werkdagen contact met je op. Jouw werk zit er voor nu op. Je kunt alvast dromen over de activiteit.

Hopelijk tot snel!

4 maart 2021

Geweldige mountainbike trails in Ermelo

Geweldige mountainbike trails in Ermelo

Sinds 2019 zijn er in Ermelo en Harderwijk en drietal mountainbike routes geopend. Het aantal vaste MTB routes op de Noord Veluwe is nog niet groot. Terwijl juist dit gebied zich uitstekend leent om te mountainbiken. Er is dan ook een toenemende belangstelling van sporters voor dit soort uitdagende en zorgvuldig veilig uitgezette routes. De provincies, gemeenten en ondernemers hebben ook baat bij deze routes om voor toerisme aantrekkelijker te worden en ook  de lokale ondernemer zal dit terugzien in toenemende klandizie. Bovendien wordt hierdoor de belasting van het landschap ontlast.

 


Ontdek de veluwe met de mountainbike!

 

In 2017 besloten de gemeenten Harderwijk en Ermelo om de handen ineen te slaan en in overleg te treden met twee toonaangevende Veluwse wielerverenigingen: Noord Veluwe uit Harderwijk en de Veluwse Wieler Vereniging uit Ermelo. In nauwe samenwerking met terreineigenaren en –beheerders en de routebouwer Patrick Jansen werd in dat jaar begonnen met de voorbereidingen en met de daadwerkelijke aanleg van de twee lussen: Harderwijk en Ermelo.

   

Mountainbike trails Ermelo (blauw)

 

De route voert over uitdagende singletracks door onder andere het Speulderbos en over de uitgestrekte Ermelosche Heide en is daardoor zeer afwisselend.

Kilometers: 23

Hoogtemeters: 171

Gemiddelde tijdsduur: 2,5 uur 

Kleur bordjes: blauw

Startpunt: G2 Mountainbike

 

Mountainbike trail Harderwijk (groen)

 

De route kenmerkt zich door technische singletracks met pittige hoogteverschillen, mooie uitzichten over het Beekhuizerzand, de fraaie Leuvenumse bossen en de Leuvenumse beek.

Kilometers: 21

Hoogtemeters: 165

Gemiddelde tijdsduur: 2 uur 

Kleur bordjes: groen

Startpunt: G2 Mountainbike

 

Mountainbike trail Harderwijk trail (rood)

 

Het is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren!

Kilometers: 1,1

Hoogtemeters: 16

Gemiddelde tijdsduur: 15 minuten 

Kleur bordjes: rood

Startpunt: G2 Mountainbike

 

 

MTB huren