We hebben je wensen goed ontvangen!

Dankjewel voor je invullen. We gaan jullie wensen doornemen en nemen binnen 5 werkdagen contact met je op. Jouw werk zit er voor nu op. Je kunt alvast dromen over de activiteit.

Hopelijk tot snel!

23 maart 2021

Ermelo van Nu

Ermelo van Nu

ERMELO - Precies een jaar geleden stonden Marit Eijsten, Hans Grevink en hun zoon Steljos met zo’n duizend ski’s bij een Oostenrijkse piste. Het Ermelose familiebedrijf G2 heette in het skioord haar gasten welkom en wenste hen een fijn verblijf. ,,Maar bij het dessert konden we de mensen al meedelen dat ze de volgende dag weer naar huis moesten vertrekken in verband met COVID-19,” vertelt Hans.

 

 

Ze weten het nog als de dag van gisteren en waar ze hoopten dat het binnen een paar maanden opgelost zou zijn, lijkt er nu, een jaar later, nog geen zicht op skivakanties. ,,We willen dan ook niet wachten op de volgende winter en hebben nu gekeken naar mogelijkheden hier,” aldus Marit Eijsten. ,,Daarom zetten we in op MTB Trails.” Net als bij de ski uitrustingen heeft de familie ook hier ingezet op hoog kwalitatief materiaal. ,,We hebben een aantal nieuwe Olympia mountainbikes aangeschaft. Die kan men bij ons huren.” De familie, met het bedrijf aan de Watervalweg, is helemaal enthousiast. Achter de Skischuur hebben ze een oefenparcours waar mensen het gevoel kunnen krijgen met de mountainbikes. Tevens hebben ze er een grote stretchtent laten plaatsen waardoor er na een trail nog even lekker kan worden nagepraat. ,,We wilden in eerste instantie vooral onze klanten iets kunnen bieden,” aldus Grevink. ,,Normaal hebben we namelijk ook veel groepsreizen. Zij willen ook nu graag iets actiefs doen. Dichter bij huis.” Deelnemers krijgen een kaartje met een QR-code. Door die te scannen uploaden ze de route hoe ze door de bossen naar een mountainbiketrail kunnen fietsen. ,,En op de achterkant een code om bij ons terug te komen,” vult Steljos aan.

 

 

Overeenkomsten

 

G2 bestaat al dertig jaar. In de Skischuur kan men normaal gesproken terecht voor verhuur, verkoop en onderhoud van ski- en snowboardmaterialen. Maar dat ligt stil. ,,Ik mis het enorm,” zegt Marit Eijsten. ,,Ik raakte echt in een dip. Daarom besloten we ieder na te denken over wat er wel kon. Hieruit kwamen drie plannen. De mannen hadden het voorstel om iets met mountainbiken te doen. Ik zie hierbij veel overeenkomsten met de wintersport. Met name het sociale aspect.” Tegelijkertijd ontdekten de ondernemers dat het in deze tijd erg moeilijk is om de juiste fietsen te kopen. ,,We hebben gekozen voor het Italiaanse merk Olympia. Een kwalitatief goede fiets, afkomstig uit een familiebedrijf.” Dat laatste was een extra motivatie om met dit merk in zee te gaan. De eerste mountainbikes zijn binnen en Grevink hoopt rond Pasen de eerste mensen te ontvangen. ,,Wie meer begeleiding wil, kan met een Bike Guide op pad. G2 wil vooral mensen ontzorgen en dat kan met een tussenstop voor een gezellige lunch, een activiteit onderweg of BBQ bij terugkomst. Voor meer informatie en reservering www.g2-mountainbike.nl. Overigens hopen de ondernemers natuurlijk dat ze volgende winter weer gewoon wintersportreizen kunnen organiseren.

 

Klik hier voor het volledige artikel op Ermelo van Nu