We hebben je wensen goed ontvangen!

Dankjewel voor je invullen. We gaan jullie wensen doornemen en nemen binnen 5 werkdagen contact met je op. Jouw werk zit er voor nu op. Je kunt alvast dromen over de activiteit.

Hopelijk tot snel!

23 maart 2021

Ermelo's Weekblad

Ermelo's Weekblad
Ermelo - Hans Grevink (59) organiseert met zijn vrouw Marit Eijsten (54) en zoon Steljos (30) wintersportreizen voor groepen. Het seizoen duurt van november tot begin mei, maar dit seizoen blijven de ski’s en snowboards in Ermelo. Door corona zijn groepsreizen naar Oostenrijk al een jaar niet mogelijk. Het alternatief vanaf april: G2 Mountainbike verhuur.

 

Al sinds 1991 organiseert het Ermelose familiebedrijf G2 Reizen groepsreizen naar de skigebieden voor bedrijven, scholen, vrienden- en familiegezelschappen. Zo gaan de leerlingen van het Groevenbeek College met G2 Reizen op wintersport. 12 maart vorig jaar veranderde dat als een donderslag bij heldere hemel. “In de bergen was iedereen nog volop aan het skiën. We zouden dat weekend in Oostenrijk met 20 man reisleiding 1500 mensen ontvangen. We zaten in Zell am See en tijdens het voorgerecht van het diner gaf ik uitleg, maar bij het nagerecht kon ik vertellen dat we allemaal weer terug gingen. Alle hotels gingen op slot en de skigebieden gingen dicht. De toeristen moesten halsoverkop het land uit en wij zijn met het hele team die zondag teruggereisd. We moesten ook zo’n 1000 sets ski’s en snowboards terughalen, want we konden het land niet meer in.”

Het seizoen was daarmee abrupt ten einde. De skischuur aan de Watervalweg in Ermelo voor verhuur en onderhoud van ski’s, snowboards en schoenen haalde in het najaar slechts 5% van de normale omzet. ,,Dat was vanaf half december over en omdat in Oostenrijk de hotels niet meer open gingen is onze business tot nu compleet stilgevallen. We hebben wel een buffer, maar dit moet niet nog een jaar duren. We kijken wat er nog wel kan en gaan in april mountainbikes verhuren, zoals veel skibedrijven in Oostenrijk ook doen. In de bossen van Ermelo en Harderwijk liggen mooie mountainbikeroutes en we zagen dat in de buurt nog niet veel mountainbike verhuur is. Hier op de Veluwe heb je nog de ruimte.’’

 

 

Nu mountainbike in coronatijd sterk aan populariteit wint, zijn fietsen moeilijk te leveren, maar Grevink heeft twee partijen voor goede fietsen gevonden. “We hebben inmiddels 12 Olympia mtb’s uit Italië voor de verhuur en over een week komen er nog 12 bij. Het wordt straks mooier weer en we breiden uit tijdens het fietsseizoen. Eind april krijgen we nog 20 fietsen van Mendiz uit Spanje. In juni kunnen we nog een keer opschalen. We willen recreatiebedrijven en b&b’s laten horen dat we er zijn voor de vakantieperiodes. Je mag nu met gezinnen of vier volwassenen .De groepen hopen we straks uit te breiden.”

Op hun eigen terrein aan de Watervalweg is een oefentrail aangelegd waar beginnende mountainbikers bultjes, kombochten en slingers kunnen trainen. Ook is hier deze week een grote stretchtent geplaatst. “Wie een fiets huurt (20 euro voor drie uur en 25 euro voor een hele dag) krijgt een visitekaartje mee met daarop een QR-code van de route vanaf hier door de bossen naar de mountainbiketrails en van de Schaapskooi terug naar ons.’’

 

Bekijk het artikel op Ermelo's Weekblad.nl